zondag 27 januari 2008

Bueno, Madrid, vamonos!

Hola a todos!

Na een redelijk (understatement) hectische laatste week in Belgie, ben ik dan toch in Madrid terecht gekomen (en nog wel in business class, dankuwel madam van de checkin om scheef te lezen).


Voor hen die een beetje uit de lucht vallen, plan is dat ik hier een drie- tot viertal maanden woon (en ja, ook een beetje werk) en dan richting Puerto Rico/Dominicaanse Republiek vertrek voor nog eens een paar maand. Tsja, er zijn ergere dingen in het leven... En bij deze ook mijn excuses aan hen die net uit de lucht zijn gevallen, ik had zelfs geen tijd voor een deftig afscheidsfeestje.

Maar goed, nu dus Madrid!

Sinds dinsdagochtend werk ik in het gebouw van Alcatel-Lucent Madrid. In tegenstelling tot de kantoren in Antwerpen, waar echt allerlei nationaliteiten samenhokken in love peace en harmony, heb ik hier echt alleen nog maar Spanjolen gezien. De Pablo's, Pepe's, Ramons en Manuels vliegen me rond de oren dus. Vreemd, Madrid is volgens mij wel een populaire expatbestemming. Soit, bijgevolg is de voertaal Spaans, de werkdag begint tegen half10 en 1e activiteit van de dag is een koffie met de collega's. Maar eerlijk-is-eerlijk, er wordt 's avonds ook wat langer wordt gewerkt.



Dit weekend eindelijk een keer de kans gehad om de stad wat te verkennen. Ook hier bijt global warming keihard van zich af en het was gewoon schitterend weer en het Madrileense wildlife liet zich bewonderen (zie foto)

Zaterdagavond heb ik doorgebracht met wat mensen van CouchSurf. Voor de mensen die het niet kennen: het idee is dat je je zetel beschikbaar maakt voor mensen die aan het rondtrekken zijn. Maar je kan bvb ook zeggen dat ja geen zetel hebt, maar wel een koffie wilt gaan drinken of met hen uitgaan ofzo. Het leuke ervan is dat het allemaal mensen zijn die veel hebben gereisd en open staan voor alles. Een aanrader voor iedereen die al eens een avond alleen is in een vreemde stad en eigenlijk de lappen op wil!


Goed, ben dus met een paar Spanjaarden, een Mexicaan en een Panamees iets gaan drinken. Beetje fout cafe, maar er was Stella van het vat!! Wel aan 3 euro/pintje, maar goed. Uiteindelijk nog in de iets typischere Spaanse bar geraakt (lees; fel TL licht, geen muziek, veel lawaai, vloer vol servetjes en rommel) waar het eigenlijk wel enorm leuk was. Iemand zei dat ik mee moest gaan naar beneden en vanuit de verte hoorde ik de "Olee's" al! In de kelder dus ook nog een flamenco-concertje meegepikt! En het was nog goed, ook. Ouwe peekes die gitaar spelen en zingen, can't beat the real thing!


Zondag ben ik, radicaal tegen mijn gewoonte in als ik ben uitgeweest, vroeg opgestaan en zijn we naar El Rastro geweest. Dat is een keigrote vlooienmarkt in La Latina. Immens veel rommel (en volk), maar ook superleuke dingen. k Heb mij serieus ingehouden, maar garantie dat er een dag komt dat ik niet zoveel karakter heb :)

Aangezien het nog steeds mooi weer was, eigenlijk de ganse dag rondgetaffeld. Beetje toeristje gespeeld. Door het ongewoon mooie weer was er echt overal veel volk. Na mijn eerste bocadillo con chorizo sinds lang, siesta gehouden in het stadspark El Retiro. Tsja, acclimatiseren,he.


Nu is het maandag en ik zit - beetje zielig - in een hotellobby omdat ik hier geen kamer meer heb. Maar seffes verhuis ik naar mijn appartement, juij! t Was nog niet zo simpel iets te vinden maar ik heb - as usual - een beetje geluk gehad. Volgende keer (als ik ontdekt heb dat de kraan lekt en het dak op instorten staat) meer daarover!!!
Besos