zondag 17 februari 2008

Maak het mee, Entry twee!

Hallo iedereen! Net toen iedereen dacht dat mijn blog een eendagsvlieg zou zijn, bij deze mijn 2e post! Tsja, de mannen van Telefonica en Jazztel deden er nogal lang over om me online te krijgen...
First things first,Zoals beloofd in vorige post, en op algemeen verzoek, een paar foto’tjes van mijn appartement


Dit is de living. Indien er iemand nu een vaag deja-vu-gevoel bekruipt, ja, hoor, Ikea bestaat ook in Madrid!
De TV met slechte Spaanse TV heb ik er zomaar bijgekregen!! Groot was echter mijn droefheid toen bleek dat Un Paso Adelante (een soort Spaanse Fame, maar dan met de zus van Penelope Cruz) is afgevoerd. Damn, ik was waarschijnlijk de enige fan! Gelukkig zijn er nog altijd Los Simpsons! Tip voor mensen die Spaans leren, gedubde series zijn veel makkelijker. Homer (hier wel Ghómer uitgesproken)heeft mij destijds serieus heeft geholpen! Groundskeeper Willy spreekt hier Spaans met een Schots accent! Goddelijk!





De Mysterieuze Trap is niet zoals die van het VRT nieuws, maar leidt naar een soort logeerkamer. Groot, weinig licht, 4 bedden, met andere woorden, ben aan’t overwegen een hostel te beginnen.


The main bedroom...




En last but not least, mijn nieuwe buren, Juan Carlos I en Felipe, principe de Asturias, in het gebouw links en erlangs in de Catedral de la Almudena een of andere bisschop met vriendjes bij de Spaanse Electrabel rechts. Mijn nieuwe adres is Calle de Segovia 51, 4a derecho, 28005, Madrid (jep, VIER verdiepen en geen lift) dus laat die brieven, kaartjes, dankbetuigingen, Humo’s, New Yorkers, Cote d’Or en Duveltjes maar komen!

Tsja, can’t blame a girl for trying..



Buiten in mijn appartement zitten en het obligate dagelijkse uitstapje naar kantoor ben ik ook nog op bezoek geweest bij mijn vrienden in Monzón. Ik heb tijdens mijn Erasmusjaar in Barcelona een paar mensen uit dit dorp leren kennen en via-via, denk ik dat ik intussen meer mensen ken uit Monzón dan uit Barcelona! Voor degenen die haar al ontmoet hebben, mijn beste Spaanse vriendin (en ik ben haar guiri favorita), Africa is van ginder. En ja, dat is haar echte naam..
Monzón dus, voor hen die het niet kennen (!!) is een dorp in Huesca, Aragón. Een uurtje ten Noorden van Zaragoza, de poort van de Pyreneeen volgens de locals.





Hoewel ik er al enkele keren ben geweest, ben ik er nooit in geslaagd om de talrijke toeristisch attracties te bezichtigen. Zonde, en daarom hebben Africa en ik ditmaal besloten iemand te kidnappen carjacken op hetzelfde moment! Het lijkt een piraat en dat is het ook! Meer daarover seffes!





Toeristische attractie numero uno, El Castillo Templario, was al gesloten. Oeps, ja, dat komt ervan als je eerst iets gaat drinken om bij te babbelen…
Attractie numero dos is het La Ermita de la Virgen de la Alegría waar ik eigenlijk niet meteen spectaculaire foto's van heb, maar goed.

En tenslotte, een of ander kruis, waarvan ik de betekenis al ben vergeten... Maar het heeft iets te maken met Jaime I (google die kerel! belangrijke vent en hij heeft in Monzon gewoond)


Maar dus, de vraag die op ieders lippen ligt: Off all people, waarom zou ik godsnaam een piraat kidnappen? Niet meteen een van mijn gewoontes,he?






De uitleg is jammer genoeg niet echt spannend, het was dat weekend carnaval en dat wordt in Spanje niet licht opgevat. Afri en haar vrienden wilden zich een piratenkostuum aanmeten. Vooral een idee van de mannelijke vrienden, ze zagen de Jack Sparrow maquillage wel zitten volgens mij. Alleszins, ook voor mij was er geen ontkomen aan! Let er vooral op dat elke jongen meer schmink opheeft dan Afri en ik samen en wij hebben ook ons best gedaan! De jongens hadden dan ook afgesproken om zich samen om te kleden en te maquilleren! Flashback. Deed ik ook op mijn 16e en het resultaat was volgens mij gelijkaardig in overkill.
















Alleszins, het was een leuke avond, heb alle goeie cafe’s van Monzon gezien en moest toegeven dat het er meer waren dan ik dacht (en het werd dus ook later/vroeger dan bedoeld en het is dan ook geeindigd met een almuerzo)







Volgende dag hebben Afri en ik onszelf (lees, Afri’s zusje ons) uit bed gesleurd om toch naar het kasteel te gaan voordat ik weer naar Madrid ging. Maar what do you know, het kasteel van Monzon sluit tijdens de siesta! Het meisje aan de inkom heeft ons even laten piepen, maar echt binnen ben ik dus nog steeds niet geraakt! Ach ja, elke keer een beetje dichter, en dichter en dichter, zeker?














Intussen is mijn weekendje Monzon alweer een paar weken geleden... Ik doe mijn best om de volgende entry sneller te maken!

ellen