donderdag 13 maart 2008

The Subs - Yelmo

Aangezien ik weer te druk bezig was met dingen te beleven waarvan ik dacht, ah ja, goed voor de blog, is het weer een paar weken geleden sinds mijn laatste post. Tsja, ik denk gewoon dat zolang ik er niet voor betaald word, dat ik niet zo n betrouwbare blogger ben... Misschien iets om in mijn job description op te nemen? (moest mijn baas dit lezen..)


Qua nachtleven is Madrid echt wel vershillend van Belgie. Beide hebben hun charmes, maar ik moet zeggen dat ik de Belgische muziekscene wel mis. Hier zijn immens veel nachtclubs, maar de muziek is vaak spaans of (gruwel) reggueton... Maar intussen heb ik er wel eentje gevonden waar ze tegen de gangbare gedachte in, toch beseffen dat "elektronische muziek" niet gelijk staat met "trance" . Over de laatste weken: Cassius, Tomas Anderson, Uffie ... En (trotse petit belge) The Subs!













Enkele sfeer-foto's!


The Subs hebben echt n leuke set gegeven! t was maar semi-live, maar goed. Hun enthousiasme en de-ongetwijfelde-gemeende-doch-door-de-spanjaarden-niet-ten-volle-gewaardeerde "dankuwel" maakten het echt af! Tuurlijk wist iedereen rondom mij wel snel dat die "dankuwel" gewoon gracias was.




Belangrijkste observaties: Spanjaarden worden makkelijk wild, das een feit. Zodra een van the subs zijn arm in de lucht stak, deed iedereen mee. Er wordt sowieso altijd fel gedanst. Tweede feit is dat ze ook gewoon niet zo kieskeurig zijn als centraal- en noord-europa als het op muziek aankomt. Het eerste waar ik achter zoek is een line-up en hier snappen ze het nut ervan niet eens. Volgens mij weet de helft van de mensen niet wie er voor hen aan't draaien is. Maar sfeer was er alleszins!











Wegens een slechte planning en mijn typische ik-wil-alles-tegelijk-karakter, ben ik de dag erop om 8.30 opgestaan (ik laat in het midden hoeveel uur ik geslapen heb) en ik ben voor het eerst naar de sierra van madrid geweest, met name naar yelmo. Iets wat al even op mijn to-do-lijstje stond.








Dit was het idee van 1 van mijn vrienden die ik via couchsurf heb leren kennen. We waren met groep van 11, vooral buitenlanders. k Moet zeggen dat ik mezelf als belg een beetje saai vond tussen een paar iranezen, amerikanen en een japanse. Nuja, een anarchistisch land spreekt ook wel een beetje tot de verbeelding...


Ik vind het wel leuk dat er in Madrid zo een grote en actieve internationale gemeenschap is. Ok, het begin van elk gesprek begint me wel wat te vervelen aangezien je steeds weer even "je verhaal" moet vertellen. Maar daarna komen de interessante en grappige verhalen en het is ook wel lachen, al die verschillende accenten door elkaar.
Alleszins, het was een superleuke dag. Het is er enorm mooi. De hike was iets zwaarder dan ik had verwacht, doodlopende paden, veel klauteren, en het was ook immens warm! Men was onder de indruk dat ik het volhield na mijn feestje en ik was zelf ook wel trots. (de dag erachter was wel iets minder actief en tot mijn schaamte had ik tot dinsdag (!) spierpijn)



2 opmerkingen:

emDJee zei

"Kiss my Trance" The Subs haha

ellen zei

Emdjee!!
gij begrijpt mij!!!